Hoe repareer je een sportwagen?

Spotrepair

in het geval dat de verf beschadigd is, is spotrepair vaak een goedkoper alternatief, ook al is de prijs iets hoger. Eigenaars van sportauto’s kunnen kiezen uit een groot aantal producten om het lakwerk van de auto te herstellen. Zij kunnen lakpakketten kopen, compleet met alle materialen die kunnen worden gebruikt om de auto te herstellen. In het geval van een restauratie bestaat een lakherstel in zeven stappen uit het schuren van de beschadigde plaats, plamuren van de carrosserie, uitkloppen van de panelen, aanbrengen van de panelen met behulp van een airbrush, en eventueel afwerken. Elk van deze stappen wordt hieronder meer in detail beschreven.

schuren van de beschadigde plek De meeste eigenaars van sportauto’s schuren het lakwerk van de auto handmatig. De eigenaar moet fijn schuurpapier gebruiken om ervoor te zorgen dat alle onvolkomenheden in het lakwerk worden verzorgd. De eigenaar moet schuurpapier met een lichte of gemiddelde korrel gebruiken om krassen en wervelingen te verwijderen. Zorg ervoor dat u de carrosserie grondig reinigt en besteed speciale aandacht aan de ruiten, de claxon en de grille. Nadat het oppervlak is geschuurd, moet het in de was worden gezet met een speciale was om het lakwerk te beschermen en eventuele schuursporen tot een minimum te beperken.

Carrosserievuller Eigenaars van sportauto’s moeten een vorm van carrosserievuller gebruiken voor hun auto. Er zijn twee manieren om een deuk te vullen, lak en metaalplamuur. Lak is wonderflex en metaal geeft de auto een slijtvaste look. Het soort plamuur dat gebruikt wordt is afhankelijk van de schade aan de auto. Uitdeuken wordt vaak gevuld met lak. Dit is een product op kunststofbasis en kan relatief goedkoop worden gekocht. Het kost echter nogal wat kracht om lak te verwijderen, dus het moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt. Gewoonlijk wordt een auto die bij een ongeval betrokken is geweest, gerepareerd met panel-beating. De scheuren worden opgevuld met speciale verf. Dit is een doeltreffende techniek, maar vereist een hoog vaardigheidsniveau.

Het verwijderen van panel-beating Door het verharden van de verf zal de panel-beating kapot gaan. Eigenaars van sportauto’s zouden een kunststof hamer moeten gebruiken om de panel-beating te elimineren. Kunststoffen zijn beter geschikt voor hameren dan hout en metaal. De koper moet geduldig zijn bij het aanbrengen van de verf. Het proces moet worden gedaan in een schaduwrijk gebied om te voorkomen dat de verf van het krijgen van overgespoten. Na het afkloppen van de panelen moet de verf opnieuw worden aangebracht. Een rakel kan worden gebruikt om een tweede laag verf aan te brengen. De verf moet vervolgens met de hand worden ingeschrobd tot hij volledig is uitgehard. Het spuiten van sportauto’s dient in een goed geventileerde ruimte te gebeuren.

Lees meer

Garage

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.